Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Godišnji sastanci MMF-a i Svjetske banke

Objavljeno: 10.10.2008. 19:40 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Crnogorska delegacija, koju predvode ministar finansija dr Igor Lukšić i guverner Centralne banke Crne Gore Ljubiša Krgović, otputovala je u Vašington, gdje će od 10. do 13. oktobra učestvovati na godišnjim sastancima Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke.

Tokom boravka u Vašingtonu, crnogorska delegacija će prisustvovati sastanku Holandske konstituence, čiji je Crna Gora član i koja u MMF-u zastupa naše interese. Planirani su brojni sastanci sa visokim predstavnicima tih međunarodnih finansijskih institucija - izvršnim direktorom MMF-a Ageom Bakerom, potpredsjednikom Svjetske banke Šigeom Kacuom i regionalnim direktorom Džejn Armitaž, kao i sa izvršnim direktorom holandske konstituence u Svjetskoj banci Hermanom Vajfelsom, ministrom finansija Holandije Voterom Bosom i guvernerom Centralne banke Holandije Nutom Velinkom.

Naša delegacija imaće i niz bilateralnih susreta sa predstavnicima američkog Stejt departmenta i vodećih poslovnih banaka.


Centralna banka Crne Gore
Ministarstvo finansija Crne Gore
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?