Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Годишњи састанци ММФ-а и Свјетске банке

Објављено: 10.10.2008. 19:40 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Црногорска делегација, коју предводе министар финансија др Игор Лукшић и гувернер Централне банке Црне Горе Љубиша Крговић, отпутовала је у Вашингтон, гдје ће од 10. до 13. октобра учествовати на годишњим састанцима Међународног монетарног фонда и Свјетске банке.

Током боравка у Вашингтону, црногорска делегација ће присуствовати састанку Холандске конституенце, чији је Црна Гора члан и која у ММФ-у заступа наше интересе. Планирани су бројни састанци са високим представницима тих међународних финансијских институција - извршним директором ММФ-а Агеом Бакером, потпредсједником Свјетске банке Шигеом Кацуом и регионалним директором Џејн Армитаж, као и са извршним директором холандске конституенце у Свјетској банци Херманом Вајфелсом, министром финансија Холандије Вотером Босом и гувернером Централне банке Холандије Нутом Велинком.

Наша делегација имаће и низ билатералних сусрета са представницима америчког Стејт департмента и водећих пословних банака.


Централна банка Црне Горе
Министарство финансија Црне Горе
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?