Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Radionica u okviru projekta Održivo korišćenje vodenih sistema Dinarskog karsta (DIKTAS)

Objavljeno: 20.11.2008. 00:00 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministarstvo turizma i zaštite životne sredine, u saradnji sa UNESCO-om kao implementacionom agencijom, i UNDP-em kao izvršnom agencijom, organizuje u četvrtak 20. novembra tekuće godine, radionicu u okviru projekta Održivo korišćenje vodenih sistema (akvifera) Dinarskog karsta (DIKTAS). Projekat se implementira u 4 države: Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Hrvatskoj, uz mogućnost učešća i ostalih država u regionu Dinarskog karsta. Ukupna vrijednost projekta je 5,9 miliona dolara, od čega Globalni Fond za životnu sredinu (GEF) obezbjedjuje donaciju od 2,6 miliona dolara.

Cilj projekta je da stvori regionalni okvir za saradnju i upravljanje zajedničkim vodenim sistemima (akviferima) u području Dinarida. Takodje, značajna je veza ovog projekta sa ostalim bilateralnim i regionalnim inicijativama koje finansira Globalni Fond za životnu sredinu (GEF), kao što je Strateško partnerstvo za veliki ekosistem Mediterana koji implementira UNEP-MAP i Projekat integralnog upravljanja Skadarskim jezerom (Crna Gora/Albanija) koji implementira Svjetska Banka.

Na radionici koju će otvoriti načelnik Odjeljenja za strateške i integracione procese Jelena Knežević, učestvovaće ekspreti iz zemalja regiona u kojima se implementira projekat, kao i predstavnici UNESCO-a, UNDP-a i ostalih relevantnih međunarodnih i regionalnih organizacija.

Radionica će biti održana u Hotelu Crna Gora, u 10 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?