Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Радионица у оквиру пројекта Одрживо коришћење водених система Динарског карста (ДИКТАС)

Објављено: 20.11.2008. 00:00 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министарство туризма и заштите животне средине, у сарадњи са УНЕСЦО-ом као имплементационом агенцијом, и УНДП-ем као извршном агенцијом, организује у четвртак 20. новембра текуће године, радионицу у оквиру пројекта Одрживо коришћење водених система (аквифера) Динарског карста (ДИКТАС). Пројекат се имплементира у 4 државе: Албанији, Босни и Херцеговини, Црној Гори и Хрватској, уз могућност учешћа и осталих држава у региону Динарског карста. Укупна вриједност пројекта је 5,9 милиона долара, од чега Глобални Фонд за животну средину (ГЕФ) обезбједјује донацију од 2,6 милиона долара.

Циљ пројекта је да створи регионални оквир за сарадњу и управљање заједничким воденим системима (аквиферима) у подручју Динарида. Такодје, значајна је веза овог пројекта са осталим билатералним и регионалним иницијативама које финансира Глобални Фонд за животну средину (ГЕФ), као што је Стратешко партнерство за велики екосистем Медитерана који имплементира УНЕП-МАП и Пројекат интегралног управљања Скадарским језером (Црна Гора/Албанија) који имплементира Свјетска Банка.

На радионици коју ће отворити начелник Одјељења за стратешке и интеграционе процесе Јелена Кнежевић, учествоваће експрети из земаља региона у којима се имплементира пројекат, као и представници УНЕСЦО-а, УНДП-а и осталих релевантних међународних и регионалних организација.

Радионица ће бити одржана у Хотелу Црна Гора, у 10 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?