Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Četvrti godišnji sastanak visokih zvaničnika iz oblasti transporta, pod nazivom "Zajednički problemi-razmjena rješenja" u Bečićima

Objavljeno: 02.12.2008. 21:23 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Sastanak visokih zvaničnika iz oblasti transporta, koji se organizuje u okviru aktivnosti na razvoju osnovne regionalne transportne mreže u Jugoistočnoj Evropi, održaće se 4. decembra 2008. godine u hotelu Splendid u Bečićima, pod nazivom "Zajednički problemi - razmjena rješenja".

Sastanku će prisustvovati predstavnici zemalja potpisnica Memoranduma o razumijevanju za razvoj osnovne regionalne transportne mreže u Jugoistočnoj Evropi (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crne Gora, Hrvatska, Makedonija, Srbija, Kosovo i Evropska komisija). Memorandum je potpisan u Luksemburgu 11. juna 2004 godine, sa ciljem da pomogne razvoju glavne i pomoćne infrastrukture na multimodalnoj osnovoj regionalnoj transportnoj mreži Jugoistočne Evrope i unapređenje politika u toj oblasti.

Budući da je dobro funkcionisanje transporta preduslov ekonomskog razvoja i integracije regiona, na sastanku će se razmijeniti mišljenja o napretku do 2008. godine, na osnovu Memoranduma o razumijevanju i nanovo potvrditi snažna potreba zemalja potpisnica Memoranduma za progresivnim razvojem multimodalne mreže.

Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andija Lompar, koji je domaćin skupa, govoriće o strategiji razvoja saobraćaja Crne Gore, te prioritetnim projektima i međunarodnoj saradnji. Pored ministra Lompara, izlaganja će imati vođa delegacije Generalnog Direktorata za transport i energiju Evropske komisije Jean Eric Paquet, ministar za infrastrukturu Republike Srbije Milutin Mrkonjić, ministar javnih radova, transporta i telekomunikacija Republike Albanije Sokol Olldashi i dr.

Četvrti godišnji sastanak visokih zvaničnika iz oblasti transporta cijelim tokom je otvoren za medije, a počeće sa radom u 09,00 sati.

Nakon završetka sastanka, generalna menadžerka Sekretarijata za posmatranje transporta u Jugoistočnoj Evropi (SEETO) Slavjanka Petruševa i ministar Lompar obratiće se novinarima u 12,30 sati, u sali u kojoj se održava sastanak.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?