Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Четврти годишњи састанак високих званичника из области транспорта, под називом "Заједнички проблеми-размјена рјешења" у Бечићима

Објављено: 02.12.2008. 21:23 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Састанак високих званичника из области транспорта, који се организује у оквиру активности на развоју основне регионалне транспортне мреже у Југоисточној Европи, одржаће се 4. децембра 2008. године у хотелу Сплендид у Бечићима, под називом "Заједнички проблеми - размјена рјешења".

Састанку ће присуствовати представници земаља потписница Меморандума о разумијевању за развој основне регионалне транспортне мреже у Југоисточној Европи (Албанија, Босна и Херцеговина, Црне Гора, Хрватска, Македонија, Србија, Косово и Европска комисија). Меморандум је потписан у Луксембургу 11. јуна 2004 године, са циљем да помогне развоју главне и помоћне инфраструктуре на мултимодалној основој регионалној транспортној мрежи Југоисточне Европе и унапређење политика у тој области.

Будући да је добро функционисање транспорта предуслов економског развоја и интеграције региона, на састанку ће се размијенити мишљења о напретку до 2008. године, на основу Меморандума о разумијевању и наново потврдити снажна потреба земаља потписница Меморандума за прогресивним развојем мултимодалне мреже.

Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација др Андија Ломпар, који је домаћин скупа, говориће о стратегији развоја саобраћаја Црне Горе, те приоритетним пројектима и међународној сарадњи. Поред министра Ломпара, излагања ће имати вођа делегације Генералног Директората за транспорт и енергију Европске комисије Јеан Ериц Паqует, министар за инфраструктуру Републике Србије Милутин Мркоњић, министар јавних радова, транспорта и телекомуникација Републике Албаније Сокол Оллдасхи и др.

Четврти годишњи састанак високих званичника из области транспорта цијелим током је отворен за медије, а почеће са радом у 09,00 сати.

Након завршетка састанка, генерална менаџерка Секретаријата за посматрање транспорта у Југоисточној Европи (СЕЕТО) Славјанка Петрушева и министар Ломпар обратиће се новинарима у 12,30 сати, у сали у којој се одржава састанак.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?