Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Okrugli sto Nasilje u porodici: trenutno stanje buduće aktivnosti

Objavljeno: 10.12.2008. 22:20 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Kancelarija za rodnu ravnopravnost Vlade Crne Gore, Organizacija za bezbjednost i saradnju u Evropi (OSCE) Misija u Crnoj Gori, Fondacija Institut za otvoreno društvo - Predstavništvo u Crnoj Gori (FOSI ROM) i Tim Ujedinjenih nacija za Crnu Goru (UNCT) organizuju u četvrtak 11. decembra 2008. godine Okrugli sto Nasilje u porodici: trenutno stanje buduće aktivnosti.

Uvodnu riječ na Okruglom stolu imaće šefica Kancelarije za rodnu ravnopravnost Vlade Crne Gore Nada Drobnjak, stalni koordinator Sistema UN u Crnoj Gori Aleksandar Avanesov, šefica Misije OSCE u Crnoj Gori Paraskiva Badesku, šef Odsjeka za politiku, evropske integracije i trgovinu u Delegaciji Evropske komisije u Crnoj Gori Klajv Rambold i direktorka Fondacije Institut za otvoreno društvo- predstavništvo Crna Gora Sanja Elezović.

Cilj Okruglog stola je mobilisanje podrške političke, stručne i šire javnosti u Crnoj Gori, kako bi se buduće aktivnosti usmjerile ka dugoročnijem rješavanju problema nasilja u porodici kroz:
osiguravanje političke podrške i posvećenosti rješavanju tog problema;
unapređenje zakonskih okvira kao i profesionalnog postupanja i
razvijanje saradnje između relevantnih institucija na svim nivoima.

Ovaj Okrugli sto ujedno predstavlja doprinos Globalnoj međunarodnoj kampanji 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, koju od 1991. svake godine sprovodi preko 1,700 organizacija u više od 100 država svijeta. Svake godine kampanja zvanično započinje 25. novembra, koji su Ujedinjene nacije proglasile Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama, a traje do 10. decembra - Dana ljudskih prava.

Na Okruglom stolu pruža se prilika da sumiramo rezultate ovogodišnje kampanje vođene u Crnoj Gori u organizaciji FOSI-a, OSCE-a, UNCT-a i Kancelarije za rodnu ravnopravost, i sagledamo ukupno postignute rezultate na suzbijanju nasilja u porodici, kao i probleme koji još uvijek postoje u zakonodovanom, institucionalnom i cjelokupnom društvenom sistemu.

Skup će biti održan u Premier Apart Hotelu u 10,00 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?