Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Округли сто Насиље у породици: тренутно стање будуће активности

Објављено: 10.12.2008. 22:20 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Канцеларија за родну равноправност Владе Црне Горе, Организација за безбједност и сарадњу у Европи (ОСЦЕ) Мисија у Црној Гори, Фондација Институт за отворено друштво - Представништво у Црној Гори (ФОСИ РОМ) и Тим Уједињених нација за Црну Гору (УНЦТ) организују у четвртак 11. децембра 2008. године Округли сто Насиље у породици: тренутно стање будуће активности.

Уводну ријеч на Округлом столу имаће шефица Канцеларије за родну равноправност Владе Црне Горе Нада Дробњак, стални координатор Система УН у Црној Гори Александар Аванесов, шефица Мисије ОСЦЕ у Црној Гори Параскива Бадеску, шеф Одсјека за политику, европске интеграције и трговину у Делегацији Европске комисије у Црној Гори Клајв Рамболд и директорка Фондације Институт за отворено друштво- представништво Црна Гора Сања Елезовић.

Циљ Округлог стола је мобилисање подршке политичке, стручне и шире јавности у Црној Гори, како би се будуће активности усмјериле ка дугорочнијем рјешавању проблема насиља у породици кроз:
осигуравање политичке подршке и посвећености рјешавању тог проблема;
унапређење законских оквира као и професионалног поступања и
развијање сарадње између релевантних институција на свим нивоима.

Овај Округли сто уједно представља допринос Глобалној међународној кампањи 16 дана активизма против насиља над женама, коју од 1991. сваке године спроводи преко 1,700 организација у више од 100 држава свијета. Сваке године кампања званично започиње 25. новембра, који су Уједињене нације прогласиле Међународним даном борбе против насиља над женама, а траје до 10. децембра - Дана људских права.

На Округлом столу пружа се прилика да сумирамо резултате овогодишње кампање вођене у Црној Гори у организацији ФОСИ-а, ОСЦЕ-а, УНЦТ-а и Канцеларије за родну равноправост, и сагледамо укупно постигнуте резултате на сузбијању насиља у породици, као и проблеме који још увијек постоје у законодованом, институционалном и цјелокупном друштвеном систему.

Скуп ће бити одржан у Премиер Апарт Хотелу у 10,00 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?