Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović potpisaće Memorandum o razumijevanju sa predsjednicima opština: Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Kolašin i Mojkovac

Objavljeno: 19.12.2008. 00:12 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović potpisaće u petak, 19. decembra 2008. godine, Memorandum o razumijevanju sa predsjednicima opština: Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Kolašin i Mojkovac. Tim dokumentom uređuju se međusobne obaveze za što kvalitetniju i efikasniju izradu Prostornog plana područja posebne namjene ''Bjelasica -Komovi'', čiji je naručilac Ministarstvo za ekonomski razvoj. Plan će stvoriti formalne i planske pretpostavke za osmišljen razvoj, organizaciju i uređenje prostora Bjelasice i Komova, u skladu sa osnovnim razvojnim opredjeljenjima i principima održivog razvoja.
Vlada je preko lokalnih i međunarodnih medija, diplomatskih kontakata i stalnom komunikacijom sa međunarodnim razvojnim organizacijama, animirala neke od najprestižnijih svjetskih planerskih kuća da uzmu učešća na tenderu. Između ostalih učestvovali su i Halcrow iz Velike Britanije, IBI Grupa iz Canade, Geah iz Austrije i druge.
Konzorcijum koji čine Republički zavod za urbanizam i planiranje iz Podgorice, Ecosign Mountain Resort Planners Ltd Canada i Horwat&Horwat International, prvorangirani je na tenderu za izradu Plana. Ecosign je jedna od najrenomiranijih kompanija u svijetu u oblasti planinskog planiranja, planiranja rizorta i prostornog planiranja. Između ostalog, planer je zimskih olimpijskih igara u Sochiju 2014. Tenderom je predviđeno da lokalne kompanije uzmu učešća u projektu, što će za njih biti posebno korisno jer će sarađivati sa najboljima i tako unaprijediti svoje kapacitete.

Potpisivanje će se obaviti u prostorijama Ministarstva, Rimski trg, 46, IV sprat sa početkom u 10,00 sati. Kamermani i fotografi mogu snimiti početak sastanka, dok će nakon potpisivanja (u 10,30 sati) ministar Gvozdenović dati izjavu novinarima.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?