Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић потписаће Меморандум о разумијевању са предсједницима општина: Андријевица, Беране, Бијело Поље, Колашин и Мојковац

Објављено: 19.12.2008. 00:12 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић потписаће у петак, 19. децембра 2008. године, Меморандум о разумијевању са предсједницима општина: Андријевица, Беране, Бијело Поље, Колашин и Мојковац. Тим документом уређују се међусобне обавезе за што квалитетнију и ефикаснију израду Просторног плана подручја посебне намјене ''Бјеласица -Комови'', чији је наручилац Министарство за економски развој. План ће створити формалне и планске претпоставке за осмишљен развој, организацију и уређење простора Бјеласице и Комова, у складу са основним развојним опредјелјенјима и принципима одрживог развоја.
Влада је преко локалних и међународних медија, дипломатских контаката и сталном комуникацијом са међународним развојним организацијама, анимирала неке од најпрестижнијих свјетских планерских кућа да узму учешћа на тендеру. Између осталих учествовали су и Халцроw из Велике Британије, ИБИ Група из Цанаде, Геах из Аустрије и друге.
Конзорцијум који чине Републички завод за урбанизам и планирање из Подгорице, Ецосигн Моунтаин Ресорт Планнерс Лтд Цанада и Хорwат&Хорwат Интернатионал, прворангирани је на тендеру за израду Плана. Ецосигн је једна од најреномиранијих компанија у свијету у области планинског планирања, планирања ризорта и просторног планирања. Између осталог, планер је зимских олимпијских игара у Соцхију 2014. Тендером је предвиђено да локалне компаније узму учешћа у пројекту, што ће за њих бити посебно корисно јер ће сарађивати са најбољима и тако унаприједити своје капацитете.

Потписивање ће се обавити у просторијама Министарства, Римски трг, 46, ИВ спрат са почетком у 10,00 сати. Камермани и фотографи могу снимити почетак састанка, док ће након потписивања (у 10,30 сати) министар Гвозденовић дати изјаву новинарима.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?