Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Konferencija za novinare povodom zvaničnog početka Twinning projekta Pravna harmonizacija

Objavljeno: 10.02.2009. 19:11 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
U Podgorici će u srijedu 11. februara 2009. godine, povodom zvaničnog početka Twinning projekta ''Pravna harmonizacija'', biti održana konferencija za novinare. Cilj konferencije je da se medijima, a potom i ukupnoj javnosti predstavi projektat, kao i rezultati koji se njime žele postići.

Na konferenciji će govoriti potpredsjednik Vlade za evropske integracije prof.dr. Gordana Đurović, šef Delegacije Evropske komisije u Crnoj Gori ambasador Leopold Maurer i vođa Twinning projekta sa slovenačke strane Andrej Engelman.

Twinning program je nastao kao potreba zemalja koje teže da postanu članice Evropske unije, da kreiraju ili prilagode svoju administraciju i institucije, kako bi ispunile zahtjeve za članstvo u EU. Korisnici ovog projekta su Sekretarijat za evropske integracije, Sekretarijat za zakonodavstvo i Skupština Crne Gore, a indirektni korisnici resorna ministarstva i drugi segmenti uprave.

Twinning projekat se sastoji od četiri komponente. Prva komponenta se odnosi na Sekretarijat za evropske integracije i resorna ministarstva kao glavne korisnike projekta. Partneri u projektu su se saglasili da je to najbolji način da se u potpunosti obezbijedi podrška za buduće aktivnosti Crne Gore u procesu pridruživanja i harmonizacije zakonodavstva. Druga komponenta je posvećena uspostavljanju Odsjeka za koordinaciju prevođenja u okviru Sekretarijata za evropske integracije, kao i pripremi i samoj organizaciji procesa prevođenja evropskog Acquis-a na crnogorski jezik. Treća komponenta je vezana za Sekretarijat za zakonodavstvo i jačanje njegovih kapaciteta, dok je četvrta komponenta posvećena Skupštini Crne Gore, i to aktivnostima Skupštine u kontekstu integracije Crne Gore u EU, posebno ključnih skupštinskih tijela koja se bave pitanjima EU.

Konferencija će se održati u sali Sekretarijata za evropske integracije, ul. Stanka Dragojevića 2, treći sprat, sa početkom u 17.00 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?