Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Конференција за новинаре поводом званичног почетка Тwиннинг пројекта Правна хармонизација

Објављено: 10.02.2009. 19:11 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
У Подгорици ће у сриједу 11. фебруара 2009. године, поводом званичног почетка Тwиннинг пројекта ''Правна хармонизација'', бити одржана конференција за новинаре. Циљ конференције је да се медијима, а потом и укупној јавности представи пројектат, као и резултати који се њиме желе постићи.

На конференцији ће говорити потпредсједник Владе за европске интеграције проф.др. Гордана Ђуровић, шеф Делегације Европске комисије у Црној Гори амбасадор Леополд Маурер и вођа Тwиннинг пројекта са словеначке стране Андреј Енгелман.

Тwиннинг програм је настао као потреба земаља које теже да постану чланице Европске уније, да креирају или прилагоде своју администрацију и институције, како би испуниле захтјеве за чланство у ЕУ. Корисници овог пројекта су Секретаријат за европске интеграције, Секретаријат за законодавство и Скупштина Црне Горе, а индиректни корисници ресорна министарства и други сегменти управе.

Тwиннинг пројекат се састоји од четири компоненте. Прва компонента се односи на Секретаријат за европске интеграције и ресорна министарства као главне кориснике пројекта. Партнери у пројекту су се сагласили да је то најбољи начин да се у потпуности обезбиједи подршка за будуће активности Црне Горе у процесу придруживања и хармонизације законодавства. Друга компонента је посвећена успостављању Одсјека за координацију превођења у оквиру Секретаријата за европске интеграције, као и припреми и самој организацији процеса превођења европског Ацqуис-а на црногорски језик. Трећа компонента је везана за Секретаријат за законодавство и јачање његових капацитета, док је четврта компонента посвећена Скупштини Црне Горе, и то активностима Скупштине у контексту интеграције Црне Горе у ЕУ, посебно кључних скупштинских тијела која се баве питањима ЕУ.

Конференција ће се одржати у сали Секретаријата за европске интеграције, ул. Станка Драгојевића 2, трећи спрат, са почетком у 17.00 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?