Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Potpredsjednica Vlade za evropske integracije prof. dr Gordana Đurović u posjeti Velikoj Britaniji

Objavljeno: 23.02.2009. 19:10 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Potpredsjednik Vlade za evropske integracije, prof. dr. Gordana Đurović boraviće u radnoj posjeti Velikoj Britaniji, od 24 do 26. februara 2009.godine, na poziv ministra za Evropu Velike Britanije Karolajn Flint.

Tokom radne posjete Londonu predviđeni su sastanci sa šefom spoljnopolitičkog odbora u Parlamentu Velike Britanije Majkom Gejpsom i članom Parlamenta Velike Britanije i predstavnikom većinske Laburističke partije u Donjem domu britanskog Parlamenta i predsjedavajućim Britanske grupe Interparlamentarne unije Rodžerom Berijem.

U nastavku programa, potpredsjednik Vlade, prof. dr Gordana Đurovic održaće predavanje na univerzitetu London School of economics LSE, posvećeno ostvarenom progresu Crne Gore u procesu evropskih integracija, u širem kontekstu evrointegracija regiona Zapadnog Balkana. U okviru programa posjete predviđena je i tribina sa predstavnicima asocijacije " Business for new Europe" u Siti centru na temu "Biznis u kontekstu politike evropskog proširenja.

S obzirom da Crna Gora uspješno primjenjuje Privremni sporazum već nešto više od godinu dana, redovno održava sastanke odbora i pod-odbora za praćenje implementacije Sporazuma, a u skladu sa Nacionalnim programom za integraciju sprovodi svoju evropsku agendu planiranom dinamikom, Crna Gora je 15. decembra 2008.g podnijela je zahtjev za članstvo u Evropskoj uniji. Posjeta Velikoj Britaniji, koja tradicionalno podržava politiku proširenja, jasan je signal da se Vlada Crne Gore proaktivno odnosi kada je u pitanju dalji, intenzivan dijalog sa EU državama članicama, evropskim institucijama i češkim predsjedavanjem, u vezi sa predstojećom fazom procesa integracija koja očekuje našu zemlju.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?