Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Потпредсједница Владе за европске интеграције проф. др Гордана Ђуровић у посјети Великој Британији

Објављено: 23.02.2009. 19:10 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Потпредсједник Владе за европске интеграције, проф. др. Гордана Ђуровић боравиће у радној посјети Великој Британији, од 24 до 26. фебруара 2009.године, на позив министра за Европу Велике Британије Каролајн Флинт.

Током радне посјете Лондону предвиђени су састанци са шефом спољнополитичког одбора у Парламенту Велике Британије Мајком Гејпсом и чланом Парламента Велике Британије и представником већинске Лабуристичке партије у Доњем дому британског Парламента и предсједавајућим Британске групе Интерпарламентарне уније Роџером Беријем.

У наставку програма, потпредсједник Владе, проф. др Гордана Ђуровиц одржаће предавање на универзитету Лондон Сцхоол оф ецономицс ЛСЕ, посвећено оствареном прогресу Црне Горе у процесу европских интеграција, у ширем контексту евроинтеграција региона Западног Балкана. У оквиру програма посјете предвиђена је и трибина са представницима асоцијације " Бусинесс фор неw Еуропе" у Сити центру на тему "Бизнис у контексту политике европског проширења.

С обзиром да Црна Гора успјешно примјењује Привремни споразум већ нешто више од годину дана, редовно одржава састанке одбора и под-одбора за праћење имплементације Споразума, а у складу са Националним програмом за интеграцију спроводи своју европску агенду планираном динамиком, Црна Гора је 15. децембра 2008.г поднијела је захтјев за чланство у Европској унији. Посјета Великој Британији, која традиционално подржава политику проширења, јасан је сигнал да се Влада Црне Горе проактивно односи када је у питању даљи, интензиван дијалог са ЕУ државама чланицама, европским институцијама и чешким предсједавањем, у вези са предстојећом фазом процеса интеграција која очекује нашу земљу.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?