Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: TEMPUS informativni dan

Objavljeno: 26.02.2009. 22:34 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
petak 27. februara 2009. godine u 11.00 sati, u Sali Rektorata Univerziteta Crne Gore biće održan TEMPUS informativni dan, na kojem će biti prezentiran novi konkurs za Tempus projekte, kao i nacionalni i regionalni prioriteti. Takođe će biti predstavljeni i rezultati prošlogodišnjeg konkursa.

Učesnicima TEMPUS infomativnog dana obratiće se ministar prosvjete i nauke prof. dr Sreten Škuletić, rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Predrag Miranović, kao i šef Delegacije EK u Crnoj Gori Leopold Maurer. Za sve potencijalne predlagače projekata, TEMPUS info dan je prilika za diskusiju o konkretnim projektima.

TEMPUS predstavlja najvažniji program Evropske komisije, namijenjen podršci reformama u visokom obrazovanju u Crnoj Gori u okviru Instrumenta pretpristupne podrške IPA. Do sada je realizovano ukupno 24 projekta (15 zajedničkih evropskih projekata i 9 strukturnih projekata), sa budžetom preko 3 miliona eura. Finansirani projekti odnosili su se na modernizaciju studijskih programa na različitim fakuletima (Ekonomski, Elektrotehnički, Prirodnomatematički, Medicinski itd.), uvođenje evropskog sistema prenosa bodova ECTS, sistemske reforme koje su doprinijele razvoju visokog obrazovanja u Crnoj Gori, kao i na sistem priznavanja i Nacionalnog okvira kvalifikacija.

U 2009. godini otpočela je realizacija 7 novih projekata koji se odnose na uspostavljanje tješnje saradnje između privrede i univerziteta, reformu studijskih programa u skladu sa potrebama tržišta rada i kreiranje politika razvoja za pospješivanje takve saradnje.

Budžet za TEMPUS projekte u 2009. godini iznosi 1 milion .

Ovdje možete preuzeti agendu TEMPUS info dana...
Download
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?