Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: ТЕМПУС информативни дан

Објављено: 26.02.2009. 22:34 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
петак 27. фебруара 2009. године у 11.00 сати, у Сали Ректората Универзитета Црне Горе биће одржан ТЕМПУС информативни дан, на којем ће бити презентиран нови конкурс за Темпус пројекте, као и национални и регионални приоритети. Такође ће бити представљени и резултати прошлогодишњег конкурса.

Учесницима ТЕМПУС инфомативног дана обратиће се министар просвјете и науке проф. др Сретен Шкулетић, ректор Универзитета Црне Горе проф. др Предраг Мирановић, као и шеф Делегације ЕК у Црној Гори Леополд Маурер. За све потенцијалне предлагаче пројеката, ТЕМПУС инфо дан је прилика за дискусију о конкретним пројектима.

ТЕМПУС представља најважнији програм Европске комисије, намијењен подршци реформама у високом образовању у Црној Гори у оквиру Инструмента претприступне подршке ИПА. До сада је реализовано укупно 24 пројекта (15 заједничких европских пројеката и 9 структурних пројеката), са буџетом преко 3 милиона еура. Финансирани пројекти односили су се на модернизацију студијских програма на различитим факулетима (Економски, Електротехнички, Природноматематички, Медицински итд.), увођење европског система преноса бодова ЕЦТС, системске реформе које су допринијеле развоју високог образовања у Црној Гори, као и на систем признавања и Националног оквира квалификација.

У 2009. години отпочела је реализација 7 нових пројеката који се односе на успостављање тјешње сарадње између привреде и универзитета, реформу студијских програма у складу са потребама тржишта рада и креирање политика развоја за поспјешивање такве сарадње.

Буџет за ТЕМПУС пројекте у 2009. години износи 1 милион .

Овдје можете преузети агенду ТЕМПУС инфо дана...
Download
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?