Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Regionalni kurs o bezbjednom rukovanju zalihama konvencionalne municije i skladišnim prostorom

Objavljeno: 06.03.2009. 22:29 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministarstvo odbrane Crne Gore organizuje Regionalni kurs o bezbjednom rukovanju zalihama konvencionalne municije i skladišnim prostorom, od 9. do 20. marta 2009. godine, u Centru za obuku VCG u Kasarni Milovan Šaranović u Danilovgradu.

Kurs će voditi eksperti Oružanih snaga Savezne Republike Njemačke, a namijenjen je operativcima oružanih snaga Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije koji neposredno rukuju zalihama konvencionalne municije i skladišnim kapacitetima.

Regionalni kurs se organizuje uz podršku Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Predstavništva UNDP-a u Crnoj Gori i Saveznog ministarstva odbrane Republike Njemačke i nastavak je aktivnosti Ministarstva odbrane na izgradnji nacionalnog kapaciteta Crne Gore za samostalnu primjenu savremenih standarda u bezbjednom i transparentnom upravljanju zalihama konvecionalne municije i snaženju povjerenja i stabilnosti u čitavom regionu.

Na otvaranju Kursa učesnicima će se obratiti pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse pukovnik Rifet Kosovac, zamjenik šefa Misije OSCE-a u Crnoj Gori Valdemar Figaj i predstavnik Saveznog ministarstva odbrane Njemačke Vilhem Kunčer.

Svečano otvaranje Kursa planirano je 09. marta 2009. godine u 09.30 časova i otvoreno je za javnost. Akreditacija novinara nije predviđena.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?