Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Регионални курс о безбједном руковању залихама конвенционалне муниције и складишним простором

Објављено: 06.03.2009. 22:29 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министарство одбране Црне Горе организује Регионални курс о безбједном руковању залихама конвенционалне муниције и складишним простором, од 9. до 20. марта 2009. године, у Центру за обуку ВЦГ у Касарни Милован Шарановић у Даниловграду.

Курс ће водити експерти Оружаних снага Савезне Републике Њемачке, а намијењен је оперативцима оружаних снага Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије који непосредно рукују залихама конвенционалне муниције и складишним капацитетима.

Регионални курс се организује уз подршку Мисије ОЕБС-а у Црној Гори, Представништва УНДП-а у Црној Гори и Савезног министарства одбране Републике Њемачке и наставак је активности Министарства одбране на изградњи националног капацитета Црне Горе за самосталну примјену савремених стандарда у безбједном и транспарентном управљању залихама конвеционалне муниције и снажењу повјерења и стабилности у читавом региону.

На отварању Курса учесницима ће се обратити помоћник министра одбране за материјалне ресурсе пуковник Рифет Косовац, замјеник шефа Мисије ОСЦЕ-а у Црној Гори Валдемар Фигај и представник Савезног министарства одбране Њемачке Вилхем Кунчер.

Свечано отварање Курса планирано је 09. марта 2009. године у 09.30 часова и отворено је за јавност. Акредитација новинара није предвиђена.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?