Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Obuka pod nazivom "Pretraga plovila u cilju otkrivanja krijumčarene robe''

Objavljeno: 20.03.2009. 21:13 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Program Vlade SAD za kontrolu izvoza i bezbjednost granica (EXBS), u saradnji sa Upravom carina Crne Gore, organizuje od 23 - 27. marta 2009. godine u hotelu Princess u Baru, obuku pod nazivom "Pretraga plovila u cilju otkrivanja krijumčarene robe''.

Obuka je regionalnog karaktera, a pohađaće je službenici uprava carina i graničnih policija Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, kao nastavak uspješne saradnje SAD-a i zemalja regiona na planu kontrole i bezbjednosti granica.

Obuka se sastoji iz teorijskog i praktičnog dijela. Tokom praktične obuke polaznici će se upoznati sa načinom funcionisanja luke, najefikasnijim metodama pretrage teretnih i putničkih brodova, pregledom dokumentacije i tehnikama inspekcije, pri tom vodeći računa o sopstvenoj bezbjednosti.

U ponedjeljak, 23. marta u 10.00 sati u Hotelu Princess, izjave povodom obuke daće glavni politički savjetnik u Ambasadi SAD u Podgorici Marcus Micheli, EXBS Program Manager za regiju George Levitsky i rukovodilac Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja u Upravi carina Zoran Radusinović.

Predstavnici medija, takođe mogu prisustvovati i praktičnom dijelu obuke u Luci Bar, koja će se održati u četvrtak 26. marta, sa početkom u 11.00 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?