Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Sektorski sastanak Unaprijeđenog stalnog dijaloga za oblast inovacija, ljudskih resursa, informacionog društva i socijalne politike i drugi sastanak Pododbora II za poljoprivredu i ribarstvo

Objavljeno: 24.03.2009. 23:19 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
U Briselu će 25. marta 2009. godine biti održan sektorski sastanak Unaprijeđenog stalnog dijaloga za oblast inovacija, ljudskih resursa, informacionog društva i socijalne politike, a 26. marta drugi sastanak Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo, na kojima će predstavnici crnogorskih institucija prezentirati napredak ostvaren u tim oblastima.
Predstavnici Vlade Crne Gore prezentiraće partnerima iz Evropske komisije ažurirane i detaljne informacije o postignutom napretku u primjeni Privremenog sporazuma o trgovini i srodnim pitanjima u svim sektorskim politikama, s akcentom na ključne aktivnosti u periodu od prethodnog sastanka.
Na sektorskom sastanku Unaprijeđenog stalnog dijaloga za oblast inovacija, ljudskih resursa, informacionog društva i socijalne politike biće razmatrana pitanja iz oblasti informacionog društva, saradnje u audio-vizuelnoj oblasti, mreže elektronskih komunikacija, politike istraživanja, razvoja ljudskih resursa i kulturne saradnje. U dijelu sastanka koji se odnosi na socijalnu politiku, razmatraće se kretanje radnika i socijalna saradnja.
Tema sastanka Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo su trgovinski odnosi između EU i Crne Gore u poljoprivrednom sektoru, poljoprivredi i ruralnom razvoju, ribarstvu, bezbjednosti hrane, veterine i fitosanitarnom sektoru.
U svim oblastima akcenat će biti stavljen na usklađivanje zakonodavstva i administrativne kapacitete, uključujući usaglašenost nacionalnog zakonodavstva sa evropskim, primjenu tog zakonodavstva i osnivanje novih i jačanje postojećih institucija.
Sastanci privremenih odbora i unaprijeđenih stalnih dijaloga održavaju se jednom godišnje, naizmjenično u Podgorici i Briselu, o kojima obje strane unaprijed dogovaraju dnevni red. Za ova dva sastanka, Evropskoj komisiji poslato je oko 1600 strana materijala, od čega su skoro 200 strana prilozi po tačkama dnevnog reda, a ostalo prevodi propisa i drugih dokumenata.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?