Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Секторски састанак Унапријеђеног сталног дијалога за област иновација, људских ресурса, информационог друштва и социјалне политике и други састанак Пододбора ИИ за пољопривреду и рибарство

Објављено: 24.03.2009. 23:19 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
У Бриселу ће 25. марта 2009. године бити одржан секторски састанак Унапријеђеног сталног дијалога за област иновација, људских ресурса, информационог друштва и социјалне политике, а 26. марта други састанак Пододбора за пољопривреду и рибарство, на којима ће представници црногорских институција презентирати напредак остварен у тим областима.
Представници Владе Црне Горе презентираће партнерима из Европске комисије ажуриране и детаљне информације о постигнутом напретку у примјени Привременог споразума о трговини и сродним питањима у свим секторским политикама, с акцентом на кључне активности у периоду од претходног састанка.
На секторском састанку Унапријеђеног сталног дијалога за област иновација, људских ресурса, информационог друштва и социјалне политике биће разматрана питања из области информационог друштва, сарадње у аудио-визуелној области, мреже електронских комуникација, политике истраживања, развоја људских ресурса и културне сарадње. У дијелу састанка који се односи на социјалну политику, разматраће се кретање радника и социјална сарадња.
Тема састанка Пододбора за пољопривреду и рибарство су трговински односи између ЕУ и Црне Горе у пољопривредном сектору, пољопривреди и руралном развоју, рибарству, безбједности хране, ветерине и фитосанитарном сектору.
У свим областима акценат ће бити стављен на усклађивање законодавства и административне капацитете, укључујући усаглашеност националног законодавства са европским, примјену тог законодавства и оснивање нових и јачање постојећих институција.
Састанци привремених одбора и унапријеђених сталних дијалога одржавају се једном годишње, наизмјенично у Подгорици и Бриселу, о којима обје стране унапријед договарају дневни ред. За ова два састанка, Европској комисији послато је око 1600 страна материјала, од чега су скоро 200 страна прилози по тачкама дневног реда, а остало преводи прописа и других докумената.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?