Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Dodjela diploma prvoj generaciji škole "Rodne studije"

Objavljeno: 03.04.2009. 19:10 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Svečanom dodjelom diploma na Fakultetu za turizam Univerziteta "Mediteran" u Baru, u subotu, 4. aprila, u 12.00 sati, završava se šestodnevna škola Rodne studije.

Glavni ciljevi Škole bili su upoznavanje polaznica i polaznika sa standardima rodne ravnopravnosti sadržanih u međunarodnim dokumentima koje je Crna Gora ratifikovala i upoznavanje sa obavezama države u vođenju politike jednakih mogućnosti u kontekstu pridruživanja EU.

Voditeljka škole bila je prof. dr Marijana Pajvančić, a sa 50 polaznica i polaznika sa Univerziteta "Mediteran", zaposlenih u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi i predstavnika nevladinih organizacija, radile su i ugledne domaće i strane predavačice i predavači. Osim Fakulteta, podršku školi su pružili Kancelarija za rodnu ravnopravnost Vlade Crne Gore i Kancelarija UNDP u Podgorici, koja je pokrila troškove realizacije studija.

Diplome će dodijeliti šefica Kancelarije za rodnu ravnopravnost Vlade Crne Gore
Nada Drobnjak, profesorka ustavnog prava i mentorka Rodnih studija prof. dr Marijana Pajvančić, administrativni direktor Univerziteta "Mediteran" doc. dr Mladen Vukčević i zamjenik stalnog predstavnika UNDP u Crnoj Gori Fransisko Roket.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?