Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Додјела диплома првој генерацији школе "Родне студије"

Објављено: 03.04.2009. 19:10 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Свечаном додјелом диплома на Факултету за туризам Универзитета "Медитеран" у Бару, у суботу, 4. априла, у 12.00 сати, завршава се шестодневна школа Родне студије.

Главни циљеви Школе били су упознавање полазница и полазника са стандардима родне равноправности садржаних у међународним документима које је Црна Гора ратификовала и упознавање са обавезама државе у вођењу политике једнаких могућности у контексту придруживања ЕУ.

Водитељка школе била је проф. др Маријана Пајванчић, а са 50 полазница и полазника са Универзитета "Медитеран", запослених у државној управи и локалној самоуправи и представника невладиних организација, радиле су и угледне домаће и стране предавачице и предавачи. Осим Факултета, подршку школи су пружили Канцеларија за родну равноправност Владе Црне Горе и Канцеларија УНДП у Подгорици, која је покрила трошкове реализације студија.

Дипломе ће додијелити шефица Канцеларије за родну равноправност Владе Црне Горе
Нада Дробњак, професорка уставног права и менторка Родних студија проф. др Маријана Пајванчић, административни директор Универзитета "Медитеран" доц. др Младен Вукчевић и замјеник сталног представника УНДП у Црној Гори Франсиско Рокет.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?