Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Konferencija na temu Država i državna uprava u svijetu promjena

Objavljeno: 12.05.2009. 20:04 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Uprava za kadrove u saradnji sa NISPAcee (Mreža institucija za državnu upravu Centralne i Istočne Evrope) organizuje od 14. do 16. maja 2009. godine XVII godišnju konferenciju na temu :Država i državna uprava u svijetu promjena. Konferencija će biti održana u hotelu Splendid u Budvi.

Konferencija obuhvata značajne teme iz oblasti državne uprave koje će biti usmjerene na administrativni razvoj i vođenje politike u Centralnoj i Istočnoj Evropi i Centralnoj Aziji. U centru pažnje biće lokalna uprava, E-vlada, reforma državne uprave, državna služba, finansije državnog sektora i računovodstvo, jačanje administrativnih kapaciteta u skladu sa EU standardima itd. Sama konferencija će okupiti eksperte iz svih zemalja, koji će kroz razmjenu iskustava izvući dobru praksu koju će implementirati u svojoj zemlji.

Na svečanom otvaranju konferencije, koje je predviđeno za četvrtak 14 maja u 09.00 sati, prisutnima će se obratiti ministar unutrašnih poslova i javne uprave Jusuf Kalamperović, direktorica Uprave za kadrove Svetlana Vuković, predsjednik Opštine Budva Rajko Kuljača, kao i ekspert za državnu upravu i predsjednik Ustavnog suda Crne Gore Milan Marković.

U okviru konferencije (15. maja 2009.), Uprava za kadrove organizuje radionicu na temu Proces zapošljavanja u državnim organima u zemljama Zapadnog Balkana .

Povodom održavanja tog skupa, u srijedu 13 maja u 10.00 sati, u prostorijama Uprave za kadrove biće održana konferencija za novinare, na kojoj će učestvovati direktorica Uprave za kadrove Svetlana Vuković i izvrši direktor NISPAcee Ludmila Gajdašova.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?