Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Конференција на тему Држава и државна управа у свијету промјена

Објављено: 12.05.2009. 20:04 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Управа за кадрове у сарадњи са НИСПАцее (Мрежа институција за државну управу Централне и Источне Европе) организује од 14. до 16. маја 2009. године XВИИ годишњу конференцију на тему :Држава и државна управа у свијету промјена. Конференција ће бити одржана у хотелу Сплендид у Будви.

Конференција обухвата значајне теме из области државне управе које ће бити усмјерене на административни развој и вођење политике у Централној и Источној Европи и Централној Азији. У центру пажње биће локална управа, Е-влада, реформа државне управе, државна служба, финансије државног сектора и рачуноводство, јачање административних капацитета у складу са ЕУ стандардима итд. Сама конференција ће окупити експерте из свих земаља, који ће кроз размјену искустава извући добру праксу коју ће имплементирати у својој земљи.

На свечаном отварању конференције, које је предвиђено за четвртак 14 маја у 09.00 сати, присутнима ће се обратити министар унутрашних послова и јавне управе Јусуф Каламперовић, директорица Управе за кадрове Светлана Вуковић, предсједник Општине Будва Рајко Куљача, као и експерт за државну управу и предсједник Уставног суда Црне Горе Милан Марковић.

У оквиру конференције (15. маја 2009.), Управа за кадрове организује радионицу на тему Процес запошљавања у државним органима у земљама Западног Балкана .

Поводом одржавања тог скупа, у сриједу 13 маја у 10.00 сати, у просторијама Управе за кадрове биће одржана конференција за новинаре, на којој ће учествовати директорица Управе за кадрове Светлана Вуковић и изврши директор НИСПАцее Лудмила Гајдашова.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?