Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Predstavljanje rezultata istraživanja: Ocjena integriteta i kapaciteta lokalnih uprava u Crnoj Gori

Objavljeno: 01.06.2009. 19:34 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Uprava za antikorupcijsku inicijativu i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, organizuju u utorak 2. juna 2009. godine zajedničku konferenciju za medije, na kojoj će biti predstavljeni rezultati istraživanja Ocjena integriteta i kapaciteta lokalnih uprava u Crnoj Gori, koje je za potrebe Uprave i UNDP-a realizovao Centar za preduzetništvo i ekonomski razvoj (CEED).

Na konferenciji će govoriti direktorka Uprave za antikorupcijsku inicijativu Vesna Ratković, zamjenik stalnog predstavnika UNDP u Crnoj Gori Fransisko Roket i pomoćnik ministra za lokalnu samoupravu u Ministarstvu unutrašnjih poslova i javne uprave Dragan Pejanović, dok će rezultate istraživanja predstaviti koordinatorka u Centru za preduzetništvo i ekonomski razvoj (CEED) Slavica Nikolić.

Cilj Projekta UNDP je da doprinese efikasnom sprovođenju antikorupcijskih inicijativa i u partnerstvu sa Upravom za antikorupcijsku inicijativu, lokalnim nevladinim organizacijama i biznis sektorom, unaprijedi demokratsko upravljanje, kao i da podigne nivo javne svijesti i ojača kapacitete građanskog društva za učestvovanje u sprovođenju nacionalnih antikorupcijskih politika.

Pored toga, ovo istraživanje treba da ponudi odgovore o korijenima korupcije i njenim glavnim manifestacijama, kao i da se obezbijede konkretni podaci i statističke brojke za potrebe Vlade Crne Gore. Ti podaci služe kao osnovni indikatori za buduće planiranje strateških odgovora javne administracije i ažuriranja Nacionalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije.

Konferencija će biti održana u Centru za preduzetništvo i ekonomski razvoj (Kralja Nikole 27a/4 sprat, poslovni centar Čelebić), u 11.00 sati.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?