Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Представљање резултата истраживања: Оцјена интегритета и капацитета локалних управа у Црној Гори

Објављено: 01.06.2009. 19:34 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Управа за антикорупцијску иницијативу и Канцеларија Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Црној Гори, организују у уторак 2. јуна 2009. године заједничку конференцију за медије, на којој ће бити представљени резултати истраживања Оцјена интегритета и капацитета локалних управа у Црној Гори, које је за потребе Управе и УНДП-а реализовао Центар за предузетништво и економски развој (ЦЕЕД).

На конференцији ће говорити директорка Управе за антикорупцијску иницијативу Весна Ратковић, замјеник сталног представника УНДП у Црној Гори Франсиско Рокет и помоћник министра за локалну самоуправу у Министарству унутрашњих послова и јавне управе Драган Пејановић, док ће резултате истраживања представити координаторка у Центру за предузетништво и економски развој (ЦЕЕД) Славица Николић.

Циљ Пројекта УНДП је да допринесе ефикасном спровођењу антикорупцијских иницијатива и у партнерству са Управом за антикорупцијску иницијативу, локалним невладиним организацијама и бизнис сектором, унаприједи демократско управљање, као и да подигне ниво јавне свијести и ојача капацитете грађанског друштва за учествовање у спровођењу националних антикорупцијских политика.

Поред тога, ово истраживање треба да понуди одговоре о коријенима корупције и њеним главним манифестацијама, као и да се обезбиједе конкретни подаци и статистичке бројке за потребе Владе Црне Горе. Ти подаци служе као основни индикатори за будуће планирање стратешких одговора јавне администрације и ажурирања Националног акционог плана за борбу против корупције.

Конференција ће бити одржана у Центру за предузетништво и економски развој (Краља Николе 27а/4 спрат, пословни центар Челебић), у 11.00 сати.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?