Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Međunarodne vježbe zaštite i spašavanja "Budva 2009"

Objavljeno: 09.06.2009. 18:00 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave, pod pokroviteljstvom DPPI inicijative, organizuje od 08 - 12. juna 2009. godine međunarodnu vježbu zaštite i spašavanja "Budva 2009". Medijski sponzor vježbe je IN televizija.

Na vježbi će učestvovati predstavnici Slovenije, Hrvatske, Srbije, BiH, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Grčke, Turske, Danske, kao i predstavnici Evropske komisije.

Vježba zaštite i spašavanja održaće se na stadionu Lugovi u Budvi, u srijedu 10. juna, i počeće u 12 sati. Vježba se sastoji iz pet tematskih cjelina, i to: spašavanje iz ruševina; spašavanje u uslovima hemijskog akcidenta; spašavanje iz saobraćajnog udesa; gašenje požara na otvorenom prostoru i zbrinjavanje i pružanje pomoći stanovništvu.

Tokom izvođenja vježbe biće promovisana dva aviona za gašenje požara AIR TRACTOR 802 A / FIRE BOSS.

Nakon vježbe, održaće se press konferencija u sali hotela "Aleksandar" u Budvi, sa početkom u 14,00 sati.

Narednog dana (četvrtak 11. juna) organizuju se okrugli stolovi sa temama iz oblasti zaštite i spašavanja, na kojima će uzeti učešće više eminentnih stručnjaka iz te oblasti, a Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave Sektor za vanredne situacije i civilnu bezbijednost promovisaće procjenu ugroženosti od hemijskog akcidenta, od biološkog akcidenta, radijacionog/nuklearnog akcidenta, od požara i od zemljotresa.

Redakcije, koje su zainteresovane za praćenje međunarodne vježbe zaštite i spašavanja "BUDVA 2009", treba da akredituju novinare i snimatelje na faks br: 020/ 227-325.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?