Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Међународне вјежбе заштите и спашавања "Будва 2009"

Објављено: 09.06.2009. 18:00 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министарство унутрашњих послова и јавне управе, под покровитељством ДППИ иницијативе, организује од 08 - 12. јуна 2009. године међународну вјежбу заштите и спашавања "Будва 2009". Медијски спонзор вјежбе је ИН телевизија.

На вјежби ће учествовати представници Словеније, Хрватске, Србије, БиХ, Македоније, Црне Горе, Румуније, Грчке, Турске, Данске, као и представници Европске комисије.

Вјежба заштите и спашавања одржаће се на стадиону Лугови у Будви, у сриједу 10. јуна, и почеће у 12 сати. Вјежба се састоји из пет тематских цјелина, и то: спашавање из рушевина; спашавање у условима хемијског акцидента; спашавање из саобраћајног удеса; гашење пожара на отвореном простору и збрињавање и пружање помоћи становништву.

Током извођења вјежбе биће промовисана два авиона за гашење пожара АИР ТРАЦТОР 802 А / ФИРЕ БОСС.

Након вјежбе, одржаће се пресс конференција у сали хотела "Александар" у Будви, са почетком у 14,00 сати.

Наредног дана (четвртак 11. јуна) организују се округли столови са темама из области заштите и спашавања, на којима ће узети учешће више еминентних стручњака из те области, а Министарство унутрашњих послова и јавне управе Сектор за ванредне ситуације и цивилну безбиједност промовисаће процјену угрожености од хемијског акцидента, од биолошког акцидента, радијационог/нуклеарног акцидента, од пожара и од земљотреса.

Редакције, које су заинтересоване за праћење међународне вјежбе заштите и спашавања "БУДВА 2009", треба да акредитују новинаре и сниматеље на факс бр: 020/ 227-325.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?