Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Prvi seminar za nastavnike i profesore u okviru projekta EU u škole

Objavljeno: 19.06.2009. 16:09 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministarstvo za evropske integracije, u saradnji sa grupom profesora sa Ekonomskog fakulteta i Zavodom za školstvo danas zvanično pocinje realizaciju projekta: Uvodjenje predmeta Evropska unija u osnovne škole i predmeta Evropske integracije u gimnazije organizacijom prvog seminara. Projekat je najavljen i promovisan predstavnicima crnogorskih škola 9.maja 2009.godine, u okviru obilježavanja Dana Evrope u Crnoj Gori.

Projekat je podržan od strane Evropske komisije i obuhvata organizaciju seminara za nastavnike, pripremu priručnika za nastavu, učila za djecu i promotivnu kampanju o jačanju svijesti o potrebi izučavanja Evropske unije njenog sistema vrijednosti, ciljeva nastanka, osnovnih principa funcionisanja njenih institucija, jedinstvenog tržišta EU i procesa pristupanja Uniji.

Poslije obavljenih priprema i komunikacije sa školama, na prvi šestodnevni seminar, koji će biti realizovan u narednih deset dana, za obuku su se prijavile osnovne škole iz Mojkovca, Kolašina, Berana, Rožaja, Nikšića, Tivta, Spuža I dvije škole iz Podgorice. Na obuci će biti I profesori gimnazija iz Bara, Berana, Kotora, Bijelog Polja I Podgorice, kao I profesori srednjih mješovitih škola iz Budve, Herceg Novog, Mojkovca, Plužina, Žabljaka, Ulcinja I Kolašina.

Planirano je da se od septembra 2009. godine u navedenim školama organiziju izborna nastava iz predmeta Evropska unija I Evropske integracije, na završnim godinama osnovne, odnosno srednje škole, gdje bi se crnogorski djaci upoznavali sa Evropskom unijom.

Seminar će početi u 11h u Žutom salonu hotela Crna Gora. Uvodno predavanje održaće ministar za evropske integracije, prof. dr Gordana Djurović.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?