Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Први семинар за наставнике и професоре у оквиру пројекта ЕУ у школе

Објављено: 19.06.2009. 16:09 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министарство за европске интеграције, у сарадњи са групом професора са Економског факултета и Заводом за школство данас званично поциње реализацију пројекта: Уводјење предмета Европска унија у основне школе и предмета Европске интеграције у гимназије организацијом првог семинара. Пројекат је најављен и промовисан представницима црногорских школа 9.маја 2009.године, у оквиру обиљежавања Дана Европе у Црној Гори.

Пројекат је подржан од стране Европске комисије и обухвата организацију семинара за наставнике, припрему приручника за наставу, учила за дјецу и промотивну кампању о јачању свијести о потреби изучавања Европске уније њеног система вриједности, циљева настанка, основних принципа фунционисања њених институција, јединственог тржишта ЕУ и процеса приступања Унији.

Послије обављених припрема и комуникације са школама, на први шестодневни семинар, који ће бити реализован у наредних десет дана, за обуку су се пријавиле основне школе из Мојковца, Колашина, Берана, Рожаја, Никшића, Тивта, Спужа И двије школе из Подгорице. На обуци ће бити И професори гимназија из Бара, Берана, Котора, Бијелог Поља И Подгорице, као И професори средњих мјешовитих школа из Будве, Херцег Новог, Мојковца, Плужина, Жабљака, Улциња И Колашина.

Планирано је да се од септембра 2009. године у наведеним школама организију изборна настава из предмета Европска унија И Европске интеграције, на завршним годинама основне, односно средње школе, гдје би се црногорски дјаци упознавали са Европском унијом.

Семинар ће почети у 11х у Жутом салону хотела Црна Гора. Уводно предавање одржаће министар за европске интеграције, проф. др Гордана Дјуровић.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?