Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministri kulture Crne Gore, BiH, Hrvatske i Srbije u Sarajevu potpisuju pismo namjere o kandidaturi stećaka za upis na UNESCO listu svjetske kulturne baštine

Objavljeno: 30.10.2009. 20:42 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministar kulture, sporta i medija prof. Branislav Mićunović boraviće u ponedjeljak 2. novembra u Sarajevu, gdje će sa ministrom civilnih poslova Bosne i Hercegovine mr Sredojem Novićem, ministrom kulture Republike Hrvatske Božom Biškupićem i ministrom kulture Republike Srbije Nebojšom Bradićem, potpisati Pismo namjere o kandidaturi stećaka za upis na UNESCO listu svjetske kulturne baštine.

Pismo namjere predstavlja uspostavljanje međuinstitucionalne saradnje na pripremi i prezentaciji zajedničkog projekta izrade nominacionog dokumenta Nominacija stećaka srednjovjekovnih nadgrobnih spomenika za upis na listu svjetske kulturne baštine UNESCO.

Ovo je prvi projekat te vrste, u kome zajedno učestvuju četiri ministarstva kulture i eksperti iz oblasti kulturne baštine iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?