Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министри културе Црне Горе, БиХ, Хрватске и Србије у Сарајеву потписују писмо намјере о кандидатури стећака за упис на УНЕСЦО листу свјетске културне баштине

Објављено: 30.10.2009. 20:42 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министар културе, спорта и медија проф. Бранислав Мићуновић боравиће у понедјељак 2. новембра у Сарајеву, гдје ће са министром цивилних послова Босне и Херцеговине мр Средојем Новићем, министром културе Републике Хрватске Божом Бишкупићем и министром културе Републике Србије Небојшом Брадићем, потписати Писмо намјере о кандидатури стећака за упис на УНЕСЦО листу свјетске културне баштине.

Писмо намјере представља успостављање међуинституционалне сарадње на припреми и презентацији заједничког пројекта израде номинационог документа Номинација стећака средњовјековних надгробних споменика за упис на листу свјетске културне баштине УНЕСЦО.

Ово је први пројекат те врсте, у коме заједно учествују четири министарства културе и експерти из области културне баштине из Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске и Србије.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?