Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: FESTIVAL OF REAL ESTATE INVESTMENT - FREI 2009 od 10-14 novembra u hotelu Maestral

Objavljeno: 10.11.2009. 20:37 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
U utorak 10. novembra, u Hotelu Maestral u Miločeru, zvanično će biti otvoren Festival of real estate investment - FREI 2009, izložbom pobjedničkih radova na konkursima Velika plaža (najbolje plansko rješenje), Brana Mratinje, Zgrada Uprave za nekretnine i Akademija umjetnosti na Cetinju (najbolje arhitektonsko rješenje). Izložbu će otvoriti ministaqr uređenja prostora i zaštite životne sredine Branimir Gvozdenović u 20.30 sati.
U srijedu, 11. novembra u 09.30 sati, u hotelu Maestral biće otvorena prva plenarna sesija Festivala investicija u nekretnine, čiji su programski nosioci i suorganizatori Ministarstvo uređenja prostora i zaštite životne sredine i Ministarstvo ekonomije, a organizator kompanija Biznis Link.
Prva plenarna sesija festivala biće otvorena uvodnim riječima ministra uređenja prostora i zaštite životne sredine Branimira Gvozdenovića, pomoćnika ministra ekonomije Gorana Šćepanovića i direktora kompanije Biznis Link Milana Mrvaljevića. Na plenarnoj sesiji, pored ministra Gvozdenovića, govoriće ministar životne sredine prostornog planiranja Republike Srbije Oliver Dulić, ministar životne sredine i prostornog planiranja Republike Makedonije Nedžati Jakupi, direktor Agencije za promicanje izvoza i ulaganja APIU Hrvatske Sani Ljubunčić i šef odsjeka za politiku, evropske integracije i trgovinu Delegacije Evropske komisije u Crnoj Gori Clive Rumbold.
Istog dana od 17 sati, izlaganja će imati poznati stručnjak za izgradnju golf terena u održivom svijetlu Dr Majkl Hrdžan, profesor na Tehničkom fakultetu u Štutgartu i jedno od najpoznatijih imena u oblasti arhitekture Boris Podreka, kao i predstavnici renomiranih konsultantskih kompanija u oblasti održivog razvoja i real-estate-a-Colliers, Smart Futures i Savillis, a tokom izložbe investitorima će biti predstavljeni i neki od najvećih projekata u Crnoj Gori.
Do kraja FREI-a predstaviće se najbolji svjetski stručnjaci iz oblasti arhitekture i turizma, zaštite životne sredine, održivog razvoja, biće riječi i o projekcijama za budućnost za oblast Real Estate-a, sa posebnim osvrtom na Crnu Goru i region, a održaće se i tematske sesije, vezane za posebne oblasti i projekte u real estate sektoru.
Programski posmatrano, FREI se bazira na dvije osnovne forme: 1. Ex-catedra i diskusione sadržaje i 2. Izložba (prezentacioni štandovi) na kojima izlažu kompanije Porto Montenegro, Savills (L&P), Savills Montenegro, Ove Arup and Partners, Monteverdi, Centar za urbanizam i arhitekturu - CAU, Studio Synthesis, Orascom Development Holding, Amathist, Metropol Development, Century 21, Ministarstvo uređenja prostora i zaštite životne sredine Crne Gore, MIPA, NTO Crne Gore, Expo Italia Real Estate - EIRE Milano.




FREI 2009 je tematska, multidisciplinarna manifestacija, problemski usmjerena na razvoj Real Estate investicija u zemljama regiona. FREI je namijenjen resornim reprezentima država SEE, RE investitorima i komercijalnim kompanijama iz te oblasti, predstavnicima međunarodnih institucija i stručnoj javnosti.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?