Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: ФЕСТИВАЛ ОФ РЕАЛ ЕСТАТЕ ИНВЕСТМЕНТ - ФРЕИ 2009 од 10-14 новембра у хотелу Маестрал

Објављено: 10.11.2009. 20:37 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
У уторак 10. новембра, у Хотелу Маестрал у Милочеру, званично ће бити отворен Фестивал оф реал естате инвестмент - ФРЕИ 2009, изложбом побједничких радова на конкурсима Велика плажа (најбоље планско рјешење), Брана Мратиње, Зграда Управе за некретнине и Академија умјетности на Цетињу (најбоље архитектонско рјешење). Изложбу ће отворити министаqр уређења простора и заштите животне средине Бранимир Гвозденовић у 20.30 сати.
У сриједу, 11. новембра у 09.30 сати, у хотелу Маестрал биће отворена прва пленарна сесија Фестивала инвестиција у некретнине, чији су програмски носиоци и суорганизатори Министарство уређења простора и заштите животне средине и Министарство економије, а организатор компанија Бизнис Линк.
Прва пленарна сесија фестивала биће отворена уводним ријечима министра уређења простора и заштите животне средине Бранимира Гвозденовића, помоћника министра економије Горана Шћепановића и директора компаније Бизнис Линк Милана Мрваљевића. На пленарној сесији, поред министра Гвозденовића, говориће министар животне средине просторног планирања Републике Србије Оливер Дулић, министар животне средине и просторног планирања Републике Македоније Неџати Јакупи, директор Агенције за промицање извоза и улагања АПИУ Хрватске Сани Љубунчић и шеф одсјека за политику, европске интеграције и трговину Делегације Европске комисије у Црној Гори Цливе Румболд.
Истог дана од 17 сати, излагања ће имати познати стручњак за изградњу голф терена у одрживом свијетлу Др Мајкл Хрџан, професор на Техничком факултету у Штутгарту и једно од најпознатијих имена у области архитектуре Борис Подрека, као и представници реномираних консултантских компанија у области одрживог развоја и реал-естате-а-Цоллиерс, Смарт Футурес и Савиллис, а током изложбе инвеститорима ће бити представљени и неки од највећих пројеката у Црној Гори.
До краја ФРЕИ-а представиће се најбољи свјетски стручњаци из области архитектуре и туризма, заштите животне средине, одрживог развоја, биће ријечи и о пројекцијама за будућност за област Реал Естате-а, са посебним освртом на Црну Гору и регион, а одржаће се и тематске сесије, везане за посебне области и пројекте у реал естате сектору.
Програмски посматрано, ФРЕИ се базира на двије основне форме: 1. Еx-цатедра и дискусионе садржаје и 2. Изложба (презентациони штандови) на којима излажу компаније Порто Монтенегро, Савиллс (Л&П), Савиллс Монтенегро, Ове Аруп анд Партнерс, Монтеверди, Центар за урбанизам и архитектуру - ЦАУ, Студио Сyнтхесис, Орасцом Девелопмент Холдинг, Аматхист, Метропол Девелопмент, Центурy 21, Министарство уређења простора и заштите животне средине Црне Горе, МИПА, НТО Црне Горе, Еxпо Италиа Реал Естате - ЕИРЕ Милано.




ФРЕИ 2009 је тематска, мултидисциплинарна манифестација, проблемски усмјерена на развој Реал Естате инвестиција у земљама региона. ФРЕИ је намијењен ресорним репрезентима држава СЕЕ, РЕ инвеститорима и комерцијалним компанијама из те области, представницима међународних институција и стручној јавности.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?