Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović uručio ambasadoru Turske u Crnoj Gori Mehmetu Muratu Ouzi parafirani tekst Sporazuma o slobodnoj trgovini između dvije zemlje

Objavljeno: 17.06.2008. 23:37 Autor: Naslovna strana
Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović uručio je danas ambasadoru Turske u Crnoj Gori Mehmetu Muratu Ouzi parafirani tekst Sporazuma o slobodnoj trgovini između dvije zemlje. Potpisivanje tog dokumenta očekuje se u četvrtom kvartalu ove godine.

Ministar Gvozdenović naglasio je važnost parafiranja Sporazuma i istakao da je to prilika za produbljivanje ekonomske saradnje između dvije zemlje. Tokom susreta naglašeno je da su Sporazumom stvoreni uslovi za bolju spoljnotrgovinsku razmjenu, kao i da je pred privatnim sektorom zadatak da iskoriste njegove pogodnosti. Gvozdenović je rekao da očekuje da će Sporazum podstaći još veću
zainteresovanost turskih investitora za Crnu Goru.

Ambasador Ouza je rekao da je zadovoljan zbog parafiranja tog dokumenta i dodao da je uvjeren da će njegovo potpisivanje dati još veći podsticaj za ulaganje u Crnu Goru. On je pozvao ministra Gvozdenovića na Balkanski samit, koji će se 26. i 27. novembra održati u Istambulu. Na tom skupu razgovaraće se o novom investicionom ambijentu na Balkanu, a biće organizovan i Balkanski forum za energetiku i infrastrukturu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?