Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић уручио амбасадору Турске у Црној Гори Мехмету Мурату Оузи парафирани текст Споразума о слободној трговини између двије земље

Објављено: 17.06.2008. 23:37 Аутор: Насловна страна
Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић уручио је данас амбасадору Турске у Црној Гори Мехмету Мурату Оузи парафирани текст Споразума о слободној трговини између двије земље. Потписивање тог документа очекује се у четвртом кварталу ове године.

Министар Гвозденовић нагласио је важност парафирања Споразума и истакао да је то прилика за продубљивање економске сарадње између двије земље. Током сусрета наглашено је да су Споразумом створени услови за бољу спољнотрговинску размјену, као и да је пред приватним сектором задатак да искористе његове погодности. Гвозденовић је рекао да очекује да ће Споразум подстаћи још већу
заинтересованост турских инвеститора за Црну Гору.

Амбасадор Оуза је рекао да је задовољан због парафирања тог документа и додао да је увјерен да ће његово потписивање дати још већи подстицај за улагање у Црну Гору. Он је позвао министра Гвозденовића на Балкански самит, који ће се 26. и 27. новембра одржати у Истамбулу. На том скупу разговараће се о новом инвестиционом амбијенту на Балкану, а биће организован и Балкански форум за енергетику и инфраструктуру.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?