Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održana sjednica Tenderske komisije za privatizaciju Duvanskog kombinata A.D.

Objavljeno: 19.09.2008. 22:22 Autor: Naslovna strana
Na danas održanoj sjednici Tenderske komisije za privatizaciju Duvanskog kombinata A.D. Podgorica izvršeno je, u prisustvu predstavnika ponuđača, otvaranje dostavljenih ponuda na tenderu za prodaju udjela u kompaniji Duvankomerc D.O.O. Podgorica.

U skladu sa javnim pozivom za učešće na tenderu, koji je objavljen u dnevnim novinama "Pobjeda", "Dan" i "Danas", kompanije Agrokor D.D. Zagreb i Futuraplus D.O.O. Beograd dostavile su ponude u predviđenom roku. Kompanija Futuraplus ponudila je za kupovinu 100% vlasničkog udjela u Duvankomercu 2,1 milion eura, dok cijena koju je ponudila kompanija Agrokor iznosi 6,5 milion eura.

U skladu sa zahtjevima i uslovima Tendera, oba ponuđača su bezuslovno prihvatila obavezu da u periodu od naredne tri godine neće otpuštati zaposlene u Duvankomercu po osnovu tehnološkog viška, osim na osnovu sporazuma sa zaposlenima, i obavezu da povećaju iznos minimalne prosječne mjesečne zarade na 260,00 eura, u roku od mjesec dana od dana zaključenja kupoprodajnog Ugovora. Ponudači su se takođe obavezali da će obezbijediti kontinuitet obavljanja osnovne djelatnosti Duvankomerca u periodu od naredne 3 godine.

Tenderska komisija za privatizaciju Duvanskog kombinata A.D. Podgorica, izvršiće analizu i ocjenu formalne ispravnosti svih elemenata pristiglih ponuda, i nakon toga, u skladu sa unaprijed utvrđenim kriterijumima navedenim u tenderskoj dokumentaciji, izvršiti rangiranje ponuda.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?