Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржана сједница Тендерске комисије за приватизацију Дуванског комбината А.Д.

Објављено: 19.09.2008. 22:22 Аутор: Насловна страна
На данас одржаној сједници Тендерске комисије за приватизацију Дуванског комбината А.Д. Подгорица извршено је, у присуству представника понуђача, отварање достављених понуда на тендеру за продају удјела у компанији Дуванкомерц Д.О.О. Подгорица.

У складу са јавним позивом за учешће на тендеру, који је објављен у дневним новинама "Побједа", "Дан" и "Данас", компаније Агрокор Д.Д. Загреб и Футураплус Д.О.О. Београд доставиле су понуде у предвиђеном року. Компанија Футураплус понудила је за куповину 100% власничког удјела у Дуванкомерцу 2,1 милион еура, док цијена коју је понудила компанија Агрокор износи 6,5 милион еура.

У складу са захтјевима и условима Тендера, оба понуђача су безусловно прихватила обавезу да у периоду од наредне три године неће отпуштати запослене у Дуванкомерцу по основу технолошког вишка, осим на основу споразума са запосленима, и обавезу да повећају износ минималне просјечне мјесечне зараде на 260,00 еура, у року од мјесец дана од дана закључења купопродајног Уговора. Понудачи су се такође обавезали да ће обезбиједити континуитет обављања основне дјелатности Дуванкомерца у периоду од наредне 3 године.

Тендерска комисија за приватизацију Дуванског комбината А.Д. Подгорица, извршиће анализу и оцјену формалне исправности свих елемената пристиглих понуда, и након тога, у складу са унапријед утврђеним критеријумима наведеним у тендерској документацији, извршити рангирање понуда.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?