Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: U Ministarstvu za ekonomski razvoj održan zajednički sastanak svih subjekata zainteresovanih za održivo funkcionisanje KAP-a i Rudnika boksita Nikšić

Objavljeno: 03.04.2009. 22:56 Autor: Naslovna strana
U Ministarstvu za ekonomski razvoj danas je, nakon odvojenih sastanaka predstavnika konzorcijuma banaka sa predstavnicima Vlade, KAP-a i CEAC-a, održan zajednički sastanak svih subjekata zainteresovanih za održivo funkcionisanje KAP-a i Rudnika boksita Nikšić.

Na sastanku je razmatrana postojeća situacija i mogućnosti za njeno rješavanje. Sagovornici su se saglasili da je neophodno da svi subjekti u procesu ulože napore, kako bi se omogućilo održivo funkcionisanje KAP-a i Rudnika u narednom periodu. Istaknuta je neophodnost angažovanja nezavisnih međunarodnih konsultantskih kuća, koje bi u narednim sedmicama izvršile finansijsku i tehničku procjenu stanja u kompaniji, na osnovu kojih bi se donijela konačna odluka o modelu funkcionisanja KAP-a.

Predloženo je da vlasnici KAP-a, koncorzijum banaka i Vlada Crne Gore ulože napore i zajednički ponesu teret troškova poslovanja do konačne odluke. To podrazumijeva da banke odlože naplatu dospjelih rata po osnovu kredita koje KAP ima kod njih, da EN plus grupa obezbijedi određena finansijska sredstva za nabavku sirovina i repromaterijala, da Vlada omogući odlaganje plaćanja određenih obaveza prema državi i dijela obaveza prema firmama u većinskom državnom vlasništvu, kao i da se deblokiraju račun i proizvodi KAP-a.

Konačan stav o tim predlozima može se očekivati u toku naredne sedmice.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?