Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: У Министарству за економски развој одржан заједнички састанак свих субјеката заинтересованих за одрживо функционисање КАП-а и Рудника боксита Никшић

Објављено: 03.04.2009. 22:56 Аутор: Насловна страна
У Министарству за економски развој данас је, након одвојених састанака представника конзорцијума банака са представницима Владе, КАП-а и ЦЕАЦ-а, одржан заједнички састанак свих субјеката заинтересованих за одрживо функционисање КАП-а и Рудника боксита Никшић.

На састанку је разматрана постојећа ситуација и могућности за њено рјешавање. Саговорници су се сагласили да је неопходно да сви субјекти у процесу уложе напоре, како би се омогућило одрживо функционисање КАП-а и Рудника у наредном периоду. Истакнута је неопходност ангажовања независних међународних консултантских кућа, које би у наредним седмицама извршиле финансијску и техничку процјену стања у компанији, на основу којих би се донијела коначна одлука о моделу функционисања КАП-а.

Предложено је да власници КАП-а, концорзијум банака и Влада Црне Горе уложе напоре и заједнички понесу терет трошкова пословања до коначне одлуке. То подразумијева да банке одложе наплату доспјелих рата по основу кредита које КАП има код њих, да ЕН плус група обезбиједи одређена финансијска средства за набавку сировина и репроматеријала, да Влада омогући одлагање плаћања одређених обавеза према држави и дијела обавеза према фирмама у већинском државном власништву, као и да се деблокирају рачун и производи КАП-а.

Коначан став о тим предлозима може се очекивати у току наредне седмице.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?