Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Reagovanje Ministarstva finansija

Objavljeno: 18.08.2009. 20:42 Autor: Naslovna strana
Povodom teksta u dnevnom listu Vijesti PARA NEMA A KAD ĆE NE ZNAJU, u kojem se konstatuje da radnicima Univerziteta Crne Gore još nijesu isplaćene zarade za jul, jer Minisarstvo finansija nije uplatilo sredstva za tu namjenu koja su predviđena Budžetom, Ministarstvo finansija daje saopštenje za javnost.

Kao što je javnost već ranije upoznata Vlada Crne Gore je donijela uz rebalans Budžeta dodatne mjere štednje koje se odnose na sve budžetske korisnike, pa tako i na Univerzitet Crne Gore u dijelu transfera iz budžeta. Postupajući po istom principu za sve Ministarstvo finansija je spremno da Univerzitetu Crne Gore prenese sredstva u iznosu od 1 miliona 100 hiljada eura što su sredstva koja su dovoljna za isplatu bruto plata zaposlenima na Univerzitetu Crne Gore. Do uplate do sada nije došlo isključivo krivicom Univerziteta Crne Gore, koji odbija da prihvati aktuelno stanje o kojem su ranije informisani u neposrednoj komunikaciji. Ministarstvo finansija je spremno da iznos od 1 milion i 100 hiljada eura prenese Univerzitetu Crne Gore istog trenutka kad Univerzitet za to da odgovarajući nalog.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?