Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реаговање Министарства финансија

Објављено: 18.08.2009. 20:42 Аутор: Насловна страна
Поводом текста у дневном листу Вијести ПАРА НЕМА А КАД ЋЕ НЕ ЗНАЈУ, у којем се констатује да радницима Универзитета Црне Горе још нијесу исплаћене зараде за јул, јер Минисарство финансија није уплатило средства за ту намјену која су предвиђена Буџетом, Министарство финансија даје саопштење за јавност.

Као што је јавност већ раније упозната Влада Црне Горе је донијела уз ребаланс Буџета додатне мјере штедње које се односе на све буџетске кориснике, па тако и на Универзитет Црне Горе у дијелу трансфера из буџета. Поступајући по истом принципу за све Министарство финансија је спремно да Универзитету Црне Горе пренесе средства у износу од 1 милиона 100 хиљада еура што су средства која су довољна за исплату бруто плата запосленима на Универзитету Црне Горе. До уплате до сада није дошло искључиво кривицом Универзитета Црне Горе, који одбија да прихвати актуелно стање о којем су раније информисани у непосредној комуникацији. Министарство финансија је спремно да износ од 1 милион и 100 хиљада еура пренесе Универзитету Црне Горе истог тренутка кад Универзитет за то да одговарајући налог.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?