Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Govor direktorice Uprave za kadrove Svetlane Vuković prilikom potpisivanja Memoranduma o razumijevanju između Uprave za kadrove Crne Gore i Centra za međunarodno upravljanje iz Ženeve

Objavljeno: 27.11.2009. 17:20 Autor: Naslovna strana
Govor direktorice Uprave za kadrove Svetlane Vuković prilikom potpisivanja Memoranduma o razumijevanju

Dozvolite mi da izrazim lično, i zadovoljstvo svih zaposlenih u Upravi za kadrove Crne Gore činjenicom da ćemo danas sa kolegama iz Švajcerske, potpisati ovaj značajan Memorandum o razumijevanju.

Čast mi je da tim povodom pozdravim gospodina Dr Daniela Warnera direktora Centra za medjunarodno upravljanje iz Ženeve kao i druge ovdje prisutne goste.

Danas ćemo ovdje, u Podgorici, potpisati memorandum o razumijevanju u oblasti razvoja kapaciteta državne uprave izmedju dvije institucije, Uprave za kadrove CG i Centra za medjunarodno upravljanje iz Ženeve.

Potpisivanje ovog Sporazuma predstavlja početak uspostavljanja bilateralne saradnje izmedju naše dvije institucije, kako u oblasti državne uprave tako i u odnosu na javnu administraciju u cjelini, ali i nov impuls i značajan doprinos u sveukupnim zalaganjima naših dviju prijateljskih država.

Uvjerena sam da ćemo potpisivanjem ovog sporazuma i zvaničnim uspostavljanjem bilateralne saradnje izmedju dvije institucije, doprinijeti procesu jačanja administrativnih kapaciteta državne uprave, prvenstveno kroz profesionalizaciju državnih službenika, stvarajući time "dobru" upravu po standardima koje zahtijeva proces pridruživanja Evropske unije i za jednu i za drugu zemlju.

Dozvolite mi da iskoristim ovu priliku da posebno istaknem izuzetno prijateljsku otvorenost i kooperativnost Dr Wornera i njegovih saradnika prilikom preduzimanja uzajamnih aktivnosti u funkciji pripreme i ozvaničenja ovog formalno-pravnog bilateralnog akta za saradnju.

Želim da napomenem da je početak zajedničke saradnje predviđen za proljeće 2010 godine i da će svi projekti biti finansirani iz donacija.

Uvjerena sam da je ovo samo početak uzajamnih plodnih i uspješnih aktivnosti u oblasti državne uprave i jane administracije, i da će u budućnosti doprinijeti daljem jačanaju , proširivanju i produbljivanju saradnje dviju prijateljskih država.

U nadi da će potpisivanje ovog Memoranduma rezultirati dugoročnom i uspješnom saradnjom, srdačno vas pozdravljam.
Download
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?