Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Говор директорице Управе за кадрове Светлане Вуковић приликом потписивања Меморандума о разумијевању између Управе за кадрове Црне Горе и Центра за међународно управљање из Женеве

Објављено: 27.11.2009. 17:20 Аутор: Насловна страна
Говор директорице Управе за кадрове Светлане Вуковић приликом потписивања Меморандума о разумијевању

Дозволите ми да изразим лично, и задовољство свих запослених у Управи за кадрове Црне Горе чињеницом да ћемо данас са колегама из Швајцерске, потписати овај значајан Меморандум о разумијевању.

Част ми је да тим поводом поздравим господина Др Даниела Wарнера директора Центра за медјународно управљање из Женеве као и друге овдје присутне госте.

Данас ћемо овдје, у Подгорици, потписати меморандум о разумијевању у области развоја капацитета државне управе измедју двије институције, Управе за кадрове ЦГ и Центра за медјународно управљање из Женеве.

Потписивање овог Споразума представља почетак успостављања билатералне сарадње измедју наше двије институције, како у области државне управе тако и у односу на јавну администрацију у цјелини, али и нов импулс и значајан допринос у свеукупним залагањима наших двију пријатељских држава.

Увјерена сам да ћемо потписивањем овог споразума и званичним успостављањем билатералне сарадње измедју двије институције, допринијети процесу јачања административних капацитета државне управе, првенствено кроз професионализацију државних службеника, стварајући тиме "добру" управу по стандардима које захтијева процес придруживања Европске уније и за једну и за другу земљу.

Дозволите ми да искористим ову прилику да посебно истакнем изузетно пријатељску отвореност и кооперативност Др Wорнера и његових сарадника приликом предузимања узајамних активности у функцији припреме и озваничења овог формално-правног билатералног акта за сарадњу.

Желим да напоменем да је почетак заједничке сарадње предвиђен за прољеће 2010 године и да ће сви пројекти бити финансирани из донација.

Увјерена сам да је ово само почетак узајамних плодних и успјешних активности у области државне управе и јане администрације, и да ће у будућности допринијети даљем јачанају , проширивању и продубљивању сарадње двију пријатељских држава.

У нади да ће потписивање овог Меморандума резултирати дугорочном и успјешном сарадњом, срдачно вас поздрављам.
Download
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?