Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić održao redovne godišnje konsultacije sa vojnim atašeima Crne Gore

Objavljeno: 27.11.2008. 00:20 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić održao je danas konsultacije sa vojnim atašeima Crne Gore akreditovanim u inostranstvu.

Nakon uvodne riječi ministra Vučinića, vojni atašei su podnijeli izvještaj o radu u prethodnom periodu. Na sastanku su analizirane dosadašnje aktivnosti vojnih predstavnika Crne Gore u inostranstvu i razgovarano je o prioritetima za sljedeću godinu. Poseban akcenat je stavljen na puni angažman vojnih atašea i Ministarstva odbrane, u cilju ostvarenja što boljih rezultata do aprilskog Samita NATO.

Ministar Vučinić je pozitivno ocijenio dosadašnji rad vojnih izaslanika i naglasio da nas ostvareni rezultati u oblasti reforme sistema odbrane i u okviru Programa Partnerstva za mir obavezuju da uložimo maksimalne napore u cilju ostvarivanja strateškog cilja Crne Gore punopravno članstvo u NATO.

Sastanku su prisustvovali general-potpukovnik Ljubiša Jokić, šef vojnog dijela misije pri NATO, general-potpukovnik Jovan Lakčević, vojni ataše u Sloveniji, potpukovnik Rajko Pešić, vojni ataše u SAD i general-potukovnik Radosav Martinović, vojni ataše u Austriji i pri OEBS-u. Pored vojnih atašea, prisutni su bili i članovi kolegijuma ministra odbrane.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?