Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Brod Mornarice Republike Slovenije patrolni čamac 21 "Ankaran" završio je danas višednevnu posjetu Mornarici Vojske Crne Gore

Objavljeno: 15.06.2009. 23:14 Autor: Naslovna strana
Brod Mornarice Republike Slovenije patrolni čamac 21 "Ankaran" završio je danas višednevnu posjetu Mornarici Vojske Crne Gore.

Brod slovenačke Mornarice "Ankaran" učestvovao je na vježbi "ADRION LIVEX 09" i po završetku vježbe uplovio je u luku Kotor u petak, 12. juna 2009. godine. Iste večeri, komandant broda priredio je prijem za predstavnike Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, a prijemu je prisustvovao načelnik generalštaba VCG viceadmiral Dragan Samardžić.

Gostima je na školskom brodu "Jadran" priređen prijem na kojem su se upoznali sa organizacijom Mornarice, njenim zadacima, učešćem pripadnika Mornarice u međunarodnim zajedničkim vježbama, kao i dostignutim stepenom implementacije partnerskih ciljeva.

Posjeta je bila prilika da se unaprijede bilateralni odnosi i razmijene iskustva između mornarica Crne Gore i Slovenije. Gosti su posjetili i Opštinu Kotor i obišli kulturno-istorijske znamenitosti Kotora.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?