Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Брод Морнарице Републике Словеније патролни чамац 21 "Анкаран" завршио је данас вишедневну посјету Морнарици Војске Црне Горе

Објављено: 15.06.2009. 23:14 Аутор: Насловна страна
Брод Морнарице Републике Словеније патролни чамац 21 "Анкаран" завршио је данас вишедневну посјету Морнарици Војске Црне Горе.

Брод словеначке Морнарице "Анкаран" учествовао је на вјежби "АДРИОН ЛИВЕX 09" и по завршетку вјежбе упловио је у луку Котор у петак, 12. јуна 2009. године. Исте вечери, командант брода приредио је пријем за представнике Министарства одбране и Војске Црне Горе, а пријему је присуствовао начелник генералштаба ВЦГ вицеадмирал Драган Самарџић.

Гостима је на школском броду "Јадран" приређен пријем на којем су се упознали са организацијом Морнарице, њеним задацима, учешћем припадника Морнарице у међународним заједничким вјежбама, као и достигнутим степеном имплементације партнерских циљева.

Посјета је била прилика да се унаприједе билатерални односи и размијене искуства између морнарица Црне Горе и Словеније. Гости су посјетили и Општину Котор и обишли културно-историјске знаменитости Котора.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?