Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Osam pripadnika Vojske Crne Gore učestvovaće na vježbi Combined Endeavor 2009 u Banja Luci

Objavljeno: 31.08.2009. 23:25 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je danas potpukovnika Boža Đurovića koji predvodi delegaciju Vojske Crne Gore koja će učestvovati na vježbi Combined Endeavor 2009 (Združeni napor) u Banja Luci, Bosna i Hercegovina.

Tim povodom, ministar Vučinić poželio je srećan put i uspješno učešće crnogorskih predstavnika na važnoj vježbi, ocjenjujući da je naše međunarodno predstavljanje veoma značajno na putu evroatlantskih integracija.

Osam pripadnika Vojske Crne Gore učestvovaće na vježbi Combined Endeavor 2009 koja će biti održana od 1. do 17. septembra 2009. godine u Banja Luci, u Bosni i Hercegovini. Riječ je o međunarodnoj vježbi koja ima za cilj ispitivanje rada uređaja telekomunikacija i informatike u vojne svrhe između zemalja učesnica vježbe, kako bi se obezbjedila potrebna tehnička i ljudska interoperabilnost. Vježbu organizuje Komanda američkih snaga u Evropi USEUCOM, a učestvuju predstavnici više od 40 zemalja NATO i Partnerstva za mir. Vježbi prethodi održavanje četiri planske konferencije, od kojih je završna konferencija održana u Budvi od 8. do 13. juna 2009. godine. Odlukom Savjeta za odbranu i bezbjednost, Crna Gora ponovo će biti domaćin završne planske konferencije u junu 2010. godine.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?