Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Осам припадника Војске Црне Горе учествоваће на вјежби Цомбинед Ендеавор 2009 у Бања Луци

Објављено: 31.08.2009. 23:25 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је данас потпуковника Божа Ђуровића који предводи делегацију Војске Црне Горе која ће учествовати на вјежби Цомбинед Ендеавор 2009 (Здружени напор) у Бања Луци, Босна и Херцеговина.

Тим поводом, министар Вучинић пожелио је срећан пут и успјешно учешће црногорских представника на важној вјежби, оцјењујући да је наше међународно представљање веома значајно на путу евроатлантских интеграција.

Осам припадника Војске Црне Горе учествоваће на вјежби Цомбинед Ендеавор 2009 која ће бити одржана од 1. до 17. септембра 2009. године у Бања Луци, у Босни и Херцеговини. Ријеч је о међународној вјежби која има за циљ испитивање рада уређаја телекомуникација и информатике у војне сврхе између земаља учесница вјежбе, како би се обезбједила потребна техничка и људска интероперабилност. Вјежбу организује Команда америчких снага у Европи УСЕУЦОМ, а учествују представници више од 40 земаља НАТО и Партнерства за мир. Вјежби претходи одржавање четири планске конференције, од којих је завршна конференција одржана у Будви од 8. до 13. јуна 2009. године. Одлуком Савјета за одбрану и безбједност, Црна Гора поново ће бити домаћин завршне планске конференције у јуну 2010. године.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?